esports

advies en strategie

GoodGame concentreert zich op de mogelijkheden en geeft advies aan iedereen die esports in zijn marketingstrategie wil integreren. Wij laten je het gigantische potentieel zien van de wereld van esports. Wij ondersteunen je organisatie, merk of vereniging te positioneren in de markt van esports op een succesvolle en authentieke manier. Wij helpen je om de doelgroep van miljoenen 14-34 jarig gamers te bereiken. We komen graag langs om je te laten kennismaken met deze wereld!

 1. Esports icon
  Startworkshop: Esports 101

  Een esports workshop beginnen we doorgaans met een introductie van online gamen en esports. Hierbij geven we een goed beeld van wat esports is, de trends, welke meerwaarde het kan leveren aan organisaties en welke aanpak hierbij gehanteerd kan worden. Een absolute aanrader als je niet bekend bent met fenomeen esports.

  Resultaat: U heeft een concreet beeld van online gamen en esports en wat het kan betekenen voor organisaties.

 2. Brainstomsessies

  Via een interactieve sessie verken je samen en met ons welke kansen esports zou kunnen bieden voor je organisatie. In een brainstormsessie geven wij meer structuur aan jouw project of vraagstuk.

  Resultaat Middels de brainstormsessie ga je ideeen opdoen en geven we creatieve input voor marketing, communicatie of media-inzet waarmee we je merk of organisatie kunnen positioneren in de markt van online gamen.

 3. Doelgroep segmentatie

  De groep van online gamers is niet homogeen en omvat verschillende segmenten. Bij het uitschrijven van een strategie en/of campagne moet er rekening gehouden worden met de kenmerken en eigenschappen van elke sport, type gamer, het spel en subcultuur daaromheen. Zoals in elke marketingbenadering, staat ook bij esports marketing de consument centraal!

  Resultaat: Een goede afbakening van de doelgroep is essentieel! Op basis van marktonderzoek brengen we de doelgroep in beeld die aansluit bij je verhaal en waarvoor je meerwaarde kunt creëren in de wereld van online gamen.

  Contact

esports

Concept en creatie

Samen creeren we een verhaal en concept dat door de doelgroep omarmd zal worden. Jij vertelt ons hoe je gezien wilt worden en wij zullen deze vertalen naar authenieke en unieke esports en/of game concepten. Het maakt niet uit of je nadenkt over een nieuw evenement, een product of je eigen esports team. We kennen de doelgroep, hun behoefte en eigenaardigheden beter dan wie dan ook.

Contact
 • Esports concepten en campagnes

  Op basis van doelgroepinzichten kunnen wij je verder helpen met de positionering of juist bij het aanscherpen of ontwikkeling van marketing campagnes en concepten.

  Resultaat: Je ontvangt van ons een helder onderbouwd rapport waarin we de toegevoegde waarde van esports voor je specifieke situatie uiteenzetten vertaald naar concrete uitwerkingen.

 • PR en Content creatie

  Succesvol een persbericht versturen of een eigen esports event organiseren? Wij helpen je graag bij de ondersteuning van je PR activiteiten.