Ben je op zoek naar meer informatie over esports? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe de wereld van esports eruit ziet?  Onderstaande onderzoeken zullen je flink op weg helpen om de markt van esports beter te begrijpen! 

Newzoo Global Esports Market Report 2017: 

Wat ons betreft de ‘place to be' om informatie over de markt van esports te vergaren. Newzoo biedt een gedetailleerd rapport (119 pagina’s) over de markt en toekomst van esports. Het rapport beantwoord vragen zoals: Hoe wordt in esports geïnvesteerd? En hoe snel groeit de markt van esports? Het rapport kost $ 6.900,-. Wat te duur? Niet getreurd! Een light versie van dit rapport is gratis te downloaden.  

Esports in Nederland 2017:

Je wilt meer weten over de groeiende esports markt in Nederland? Dan is het rapport ‘Esports in Nederland 2017’ van Nielsen sports een aanrader. Voor het rapport ‘eSports in Nederland 2017’ zijn 500 (post) millennials (14-35 jaar) en 500 eSports fans (14-35 jaar) ondervraagd. Het rapport is verkrijgbaar voor €375.  Er is tevens een gratis versie beschikbaar. 

Field of View - Understanding the esports audience:

Niet alle gamers zijn esports fans en niet alle esports fans zijn mannelijke millennials. Het gratis eBook ‘Understanding the esports audience’ laat je kennis maken met de verschillende esports doelgroepen. Interessant voor elke marketeer, ongeacht in welke branche of sector je actief bent.

The esports ecosystem:

Een rapport van 73 pagina’s voor $995. Het rapport beschrijft op een hoog niveau het ecosysteem van esports aan de hand van verschillende statistieken . Een prima rapport om jezelf ietwat meer te verdiepen in esports.